Meest gestelde vragen

Hier kun je antwoorden op vragen vinden.
Ruilen of retourneren

Luz geeft je de mogelijkheid om binnen 14 dagen het sieraad te ruilen of retourneren. Wil je iets ruilen of retourneren, dan is het vriendelijke verzoek dit uitsluitend via de email te melden: info@atelierluz.nl
Je ontvangt dan verdere instructie per mail.

Het is alleen mogelijk artikelen te ruilen of te retourneren die gekocht zijn bij de webshop.
Aankopen kunnen alleen per post worden geretourneerd. Afleveren is alleen mogelijk na overleg en op afspraak. De retour gezonden sieraden dienen uitdrukkelijk ongebruikt, ongedragen en onbeschadigd in de originele verpakking (indien mogelijk) , veilig verpakt en voldoende gefrankeerd (aangetekend) te worden teruggestuurd. De factuur of een kopie daarvan bijvoegen in de verzending.
In geval van terugbetaling zal LUZ het bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na de terugzending terugbetalen. Voor het retourformulier en meer info kijk bij RETOURNEREN

 

Kan de bestelling ook geannuleerd worden?

De bestelling kan geannuleerd worden maar u dient dat zo spoedig mogelijk te doen. U kunt een email sturen naar info@atelierluz.nl. Het wijzigen of annuleren van een bestelling is alleen mogelijk als de bestelling nog niet is verstuurd.

 

Mijn gegevens

Moet ik al mijn gegevens invullen?

Om te kunnen verzenden zijn je gegevens nodig.
Bij bestelling voer je al je gegevens in. Het is belangrijk en je eigen verantwoordelijkheid dat alle gegevens kloppen:
Correcte voornaam en achternaam
Adres met huisnummer, eventuele toevoegingen niet vergeten
Postcode, plaats en land

Denk eraan om een telefoonnummer in te vullen. Wij communiceren hoofdzakelijk via email maar toch kan het noodzakelijk zijn om af en toe telefonisch contact op te nemen. Je emailadres is van belang om je orderbevestiging of inloggegevens te ontvangen. Deze moet dus up to date zijn en regelmatig gecheckt worden.

 

Privacy beleid

Wil je graag weten hoe Atelier LUZ met jouw gegevens omgaat? Klik dan HIER

 

Betalen

Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden.
Via de webshop kun je betalen met Ideal, Paypall, Creditcard en nog andere opties . Als je de optie van jouw keus aanklikt kun je de aanwijzigingen opvolgen.

Het bedrag kan ook overgemaakt worden naar de bankrekening van Atelier LUZ: NL35TRIO0391053647.
Nadat het bedrag is overgeschreven ontvang je een bevestiging en een indicatie van de levertijd.

In het atelier/winkel kan ook een pin betaald worden. En heb ik liever pinbetalingen dan contante betalingen.

 

Verzenden

Hoe wordt het pakketje verzonden?

Het gaat om waardevolle producten. Bij verzending zal daar rekening mee worden gehouden.
De sieraden worden verzekerd verzonden dus je weet zeker dat je de zending ontvangt of anders je geld terug krijgt. Zodra het pakketje op de bus is, krijg je een bericht per mail toegestuurd.

Betaal ik verzendkosten?

Voor verzendingen binnen Nederland geldt:
Je hoeft geen extra verzendkosten te betalen.
De prijs die je ziet is de prijs die je betaalt.

Voor verzendingen buiten Nederland worden wel verzendkosten berekend. Deze kosten verschillen per gebied. Tijdens het bestelproces worden de verzendkosten zichtbaar.

 

Levertijden

De sieraden van LUZ worden met liefde en aandacht met de hand gemaakt. Dit is een intensief en tijdrovend proces. Daarom is het moeilijk om met voorraden te werken.

Misschien heb je geluk en kan het sieraad van jouw keuze direct opgestuurd worden maar meestal zullen wij na bestelling en ontvangst van de betaling met veel liefde aan de slag gaan om jouw juweeltje zo snel mogelijk te kunnen leveren.

Je kan er van uitgaan dat de levertijd tussen de 1 week en 3 weken zal zijn.
Nadat de bestelling is geplaatst krijg je een bevestigingsmailtje met een indicatie van de levertijd.

 

Goud en Zilver

Van welk zilver zijn de sieraden gemaakt?

Alle sieraden van zilver zijn gemaakt van eerste gehalte zilver. Dat wordt ook wel Sterling Silver genoemd. Eerste gehalte zilver wordt in het sieraad aangeduid als 925/-. Dat betekent dat 925e deel van de 1000 zuiver zilver is. Het resterende deel bestaat uit koper.
Voor sieraden is dit het het hoogste gehalte dat gebruikt kan worden.

Wat is 14 karaat goud?

Goud dat voor sieraden wordt gebruikt is een menging van verschillende metalen. Dat mengen zorgt voor een sterkere en hardere vorm van goud zodat het minder snel slijt of vervormd tijdens dragen. In Nederland wordt voornamelijk 14 karaat en 18 karaat goud gebruikt.
14 karaat goud wordt ook aangeduid als 585/- in sieraden. Dat betekent dat 585e deel van de 1000 (58,5%) uit zuiver goud bestaat. Het resterende deel bestaat meestal uit zilver en koper. Zilver en koper zorgen voor de juiste eigenschappen van het metaal.
Omdat het aandeel goud lager is dan bij 18 karaat is de kleur van 14 karaat goud iets bleker geel dan 18 karaat en ligt de prijs ook iets lager.
Gouden sieraden worden gestempeld met een officieel keurmerk met het juiste gehalteteken.

Wat is 18 karaat goud?

Goud dat voor sieraden wordt gebruikt is een menging van verschillende metalen. Dat mengen zorgt voor een sterkere en hardere vorm van goud zodat het minder snel slijt of vervormd tijdens dragen. In Nederland wordt voornamelijk 14 karaat en 18 karaat goud gebruikt.
18 karaat goud wordt ook aangeduid als 750/- in sieraden. Dat betekent dat 750e deel van de 1000 (75%) uit zuiver goud bestaat. Het resterende deel bestaat meestal uit zilver en koper. Zilver en koper zorgen voor de juiste eigenschappen van het metaal.
Omdat het aandeel goud hoger is, is de kleur van 18 karaat goud iets donkerder geel dan 14 karaat en ligt de prijs ook iets hoger.
Gouden sieraden worden gestempeld met een officieel keurmerk met het juiste gehalteteken.

Wat is witgoud?

Witgoud is goud. Net zoals geelgoud is witgoud in 14 en 18 karaat te krijgen en worden er aan zuiver goud andere metalen toegevoegd om de eigenschappen en de kleur te beïnvloeden. Bij witgoud wordt in plaats van koper en zilver, palladium of nikkel toegevoegd. Deze metalen veroorzaken de witte kleur van het goud.
In witgouden sieraden staan dezelfde keurtekens als in geelgoud.

Veel mensen hebben last van nikkelallergie. Sieraden gemaakt van nikkelwitgoud voldoen aan een Europese richtlijn die is ingesteld. Deze richtlijn verbiedt niet het gebruik van nikkel, maar beperkt de afgifte van het materiaal tot 0.5 ug per vierkante cm per week. Hierdoor neemt de kans op allergie af.

Ik ben allergisch voor een metaal.

Veel mensen zijn overgevoelig voor verschillende metalen. De meest voorkomende intolerantie is voor nikkel.
Om deze nikkelsensibiliteit terug te dringen, heeft de Europese Commissie besloten een richtlijn uit te vaardigen. Deze richtlijn verbiedt niet het gebruik van nikkel, maar beperkt de afgifte van het materiaal tot 0.5 ug per vierkante cm per week.

Ben je zeker van je allergie of neemt je liever geen risico geef dit aan bij je bestelling. Het is mogelijk om witgoud zonder nikkel te gebruiken voor jouw sieraad.

Hoe weet ik dat mijn sieraad van echt zilver of goud is?

Sieraden van zilver boven de 8 gram worden getoetst en gekeurd door een onafhankelijke instantie. Deze instantie, de Waarborg, toets het materiaal op het juiste gehalte en stempelt het keurteken in het sieraad. Omdat wij uitsluitend met 1e gehalte zilver werken zal er een keurteken met 925/- in het sieraad te zien zijn.
Alle sieraden onder de 8 gram worden door ons voorzien van een stempel met 925/-.

Sieraden van goud boven de 1 gram worden ook getoetst door de Waarborg en voorzien van een gehaltestempel. Voor 14 karaat is het keurteken een eikenblaadje met daarin 585/- en voor 18 karaat is het keurteken een rechthoekje met daarin een tulpje en 750/-.

 

Maten

Hoe weet ik mijn ringmaat?

Het lastige van een ring bestellen is dat je met verschillende maten te maken hebt. Op de website kun je onder de pagina MATEN alle informatie vinden over het bepalen van jouw juiste ringmaat.
Als je er niet uit komt is het mogelijk een setje met verschillende ringen te bestellen waarmee je zelf jouw maat kunt opnemen. Indien je graag zo een set wilt bestellen, stuur dan een mail naar info@atelierluz.nl

Hoe weet ik welke lengte ik voor een ketting of armband moet kiezen?

Op site op de pagina MATEN kun je alle informatie vinden over het bepalen van de maat voor een ketting of armband.

 

BTW

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

 

Garantie

Ik houd van service. Aangezien alle sieraden in eigen atelier worden gemaakt is het ook eenvoudig om reparaties te verrichten.
Indien er iets mis is met jouw sieraad hoor ik dat graag. Per geval zal ik beoordelen of het onder de garantie valt. Graag wil ik het bonnetje van aankoop erbij ontvangen.

 

Algemene voorwaarden

Wil je graag de algemene voorwaarden bekijken, klik dan HIER

 

Voorbehoud

Wat als er een foutje op de webshop staat?

Atelier Luz behoudt zich het recht om ontvangen bestellingen te annuleren zonder opgaaf van reden. Er wordt voorbehoud genomen voor het feit dat prijzen en foto’s verkeerd kunnen zijn.

Atelier LUZ houdt van service.

Heb je toch nog een vraag of opmerking stuur gerust een berichtje naar: info@atelierluz.nl