De duurzame sieraden top 5 van Marike

product foto ringen

 1. Fairmined goud

Ik wil graag meewerken aan een duurzame goudwinning en een bewustere wereld. Als ik een sieraad maak, stop ik daar al mijn liefde en passie in. Een sieraad is voor mij pas echt af als ik voor elke stap in het maakproces een weloverwogen keuze heb gemaakt. Eerlijk gewonnen goud gebruiken is een heel belangrijk onderdeel van dit proces. 

Ik ben officieel licentiehouder bij Fairmined. Het keurmerk voor eerlijk gewonnen goud. Lees meer over eerlijk goud op mijn pagina FAIRTRADE

blog

2. Antieke preloved diamanten.

Diamanten zijn zo ontzettend mooi maar nog zo lastig als het gaat om duurzaamheid. In mijn zoektocht naar de beste opties heb ik een fantastisch alternatief gevonden. Antieke diamanten die een tweede keer mogen schitteren in een nieuw sieraad. De vintage bolsjewieken (ja, zo heten ze) zijn al meer dan honderd jaar oud en komen uit oude sieraden. Ze zijn minder perfect waardoor ze juist heel uniek zijn.

inspiratie

3. Let’s recycle!

Oud goud dat je niet draagt, maar wel emotionele waarde heeft. Zo jammer dat het in een laatje ligt te verstoffen. Dat hoeft niet! Je kan oude dierbare sieraden een nieuw leven inblazen. Samen kunnen we kijken wat ik ermee kan doen, een aanpassing of toevoeging is soms al voldoende. Maar ik ga ook vaak rigoreus te werk, dan gaat de vlam erop en smelt ik het goud om voor een volledige transformatie. Helemaal naar jouw wensen wordt dan een nieuw sieraad gecreëerd.

product foto ringen

4.  Saffiertjes uit Madagaskar.

Madagaskar is het enige land ter wereld waar saffier in alle kleuren van de regenboog wordt gevonden. Van intense kleuren tot pastel. En wat zijn ze mooi. Saffier is na diamant de hardste steensoort waardoor ze mooi schitteren en ook heel geschikt zijn voor sieraden. De saffiertjes komen van kleine zelfstandige coöperaties  en zijn onbehandeld. Helemaal natuurlijk dus. Ik ben verliefd op deze kleine blinkers.

5.  Duurzaam gewonnen parels.

Parels zijn zo subtiel prachtig met hun zachte glans en zachte kleuren. Vroeger was ik niet zo’n heel grote fan van parels. Maar sinds ik deze parels heb, ben ik helemaal om. De duurzame parels die ik gebruik zijn zeewaterparels en komen van parelfarms die op eerlijk en duurzame wijze werken. Daarnaast worden de parels niet bijgekleurd of nabehandeld. 

exclusieve tijd voor jou

maak een afspraak voor private shopping of oud goud advies
afspraak boeken